Confidential Data Passphrase issues during migration of Lab Management project, when migrating from ALM 11.0 to ALM11.5

What to do when Performance Center related Lab management project is migrated from Application Lifecycle Management (ALM) 11.0 to 11.5 and the passphrase is wrong. If the password is wrong or not known the Verify process will fail.

There are 2 ways to deal with the situation :

1. Fix the Confidential Data Passphrase of the server so it is the same as in the source server (ALM11.0)

2. Reset the passwords in the Lab project before the Verify. Then after the upgrade login to Lab Management and update the passwords of the AUT hosts, Diagnostic Server and Standalone Unix Load generator.

More details may be found in the ALM Administrators guide Appendix A – Upgrade preparation troubleshooting.- ‘Encrypted Values’.

Advertisements

Multi-user capabilities issues while runing QTP Scripts from QC

While trying to run Quick Test Professional Scripts from Quality Center with different user logins, the following error message might show up:

"Cannot display test.

Make sure the test exists in the database."

This is a sequence of actions that could trigger the error message

User 1 logs into machine.

User 1 runs QTP successfully, and then quits QTP.

User 1 runs QC and executes a QTP script from within QC successfully.

User 1 logs off of machine.

User 2 logs into machine.

User 2 runs QTP successfully, and then quits QTP.

User 2 runs QC and executes a QTP script from within QC successfully.

User 2 logs off of machine.

User 1 logs into machine.

User 1 runs QC and is not able to execute a QTP script from within QC successfully. The error message is triggered

The problem is related with the Temp folder that QC uses to store the information of the test scripts called TD_80 (This is better known as the QC Cache), there will be 2 folders, one TD_80 (Default) and another the TD_80_ . This means that during the log off login action one of the windows profiles is keeping the default TD_80 locked. This is a common issue related to windows operating system.

In order to solve the issue do the following:

1. Run -> Regedit

2. Go to My Computer -> HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Mercury Interactive\OTA

3. Check if the information inside DATA is %Temp%TD_80

4. If the information is different change it to %Temp%TD_80